GTÜ lisansüstü öğrencileri, tez konuları kapsamındaki proje fikirlerini ve yaptığı çalışmaları ‘Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu’nda farklı bölümlerdeki akademisyen ve sektör temsilcileri ile iki gün boyunca paylaştı.
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü (FBE) tarafından GTÜ Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilen “Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumu ve Tanıtım Günleri 2019” sanayi ile iş dünyasını temsilcileri ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi gördü. GTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, TUBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kılıçaslan’ın yanı sıra farklı bölümlerden akademisyenler, öğrenciler, sanayi, özel sektör ve kamu kurum temsilcilerinin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen etkinlik 17-18 Haziran tarihlerinde düzenlendi. Geleneksel olarak dördüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte iki gün boyunca; üniversitenin lisansüstü programlarının tanıtılması, lisansüstü öğrencilerinin tez konuları kapsamındaki proje fikirlerini ve yaptığı çalışmaların paylaşarak farkındalık oluşturması ve sektör temsilcileri ile iş birliğinin gerçekleşmesi hedeflendi.
GTÜ SANAYİNİN ÇÖZÜM ORTAĞI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Lisansüstü Araştırmalar Sempozyumunda ilk konuşmayı GTÜ Rektör Yardımcısı/FBE Müdürü Prof. Dr. Arif Çağdaş Aydınoğlu yaparak sempozyuma bu yıl 179 araştırma özeti başvurusu olduğunu belirterek etkinlik programında kabul edilen, sözlü oturumlarda 28 araştırma ve poster oturumlarda 140 araştırmanın kabul edilerek katılımcılarla paylaşılacağını söyledi. Aydınoğlu sempozyumda paylaşılan araştırmaların bölümler arasında ve dış paydaşlar ile yeni iş birliktelikleri oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti. Konuşmasında özellikle sanayinin ihtiyaçlarına yönelik üniversitenin yeni lisansüstü programlar ile yeni dönemde de çözüm ortağı olacağını belitti. Lisansüstü programlara yapılan güz dönemi başvurularının üniversitenin toplam öğrenci sayısının 6’da 1’i olmasının bu programların hedeflerine hizmet eder programlar olmasını kanıtladığını vurguladı. Üniversitede yapılan araştırmaların ülkenin ve bölgenin kalkınmasına yönelik öncelikli alanlarda olması için yönetim olarak özen gösterildiğini belirtirken Aydınoğlu, üniversitede yapılan çalışmaların akademik çıktı olarak değil de ürün ve ticarileşmeye yönelik sonuçlar çıkarmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. Aydınoğlu konuşmasını lisansüstü çalışmaların desteklendiği programlardan söz ederek tamamladı.
GTÜ web haber bilgilerine erişmek için tıklayınız: http://www.gtu.edu.tr/icerik/8/8546/display.aspx?languageId=1